keskiviikko 23. lokakuuta 2013

Ensimmäiset






Täällä on talvi! Pakkasta pukkaa ja lumi tuntuu jo pysyvältä, tänään näin jo ensimmäiset aura-autot liikenteessä kun lunta oli yöllä tupruttanut aika roimasti. 

Sainkin sopivasti valmiiksi lapaset pikkuveljelle, ja on muuten ekat lapaset (ainakin onnistuneet) ikinä! Ja tein ekaa kertaa peukalokiilan, se on ollut sellainen mörkö jota en ole uskaltanut kokeilla kun näytti niin vaikealta, mutta helppohan tuo oli. Tähän asti kaikki neulomisessa onkin ollut helpompaa kuin päältäpäin näyttää! :)

Lankana pyöri ihan perus Nalle, neuloin peukalon ja varren kaksinkertasena molempia värejä käyttäen että tulee varmasti lämmin.

sunnuntai 20. lokakuuta 2013

keskiviikko 16. lokakuuta 2013

Helmihuivi







Kerrankin sain jotain valmiiksi juuri ajoissa! Eilen sateli ensilumi tännekkin päin Lappia ja kylmän sään inspiroimana pyöräytin huivin valmiiksi. Lankana oli alelaarista napattu Kelo, kaksi vyyhtiä riitti oikein mainiosti kolminkertaisesti kieputettavaan huiviin. Kolmas kierros oli hieman tiukka, mutta helmineule joustaa ja huivi sopii erinomaisesti paukkupakkasille! Napit ovat Laurin tuvalta ostettu, ja tekivät alkuun edullisesta huivista hieman tyyriimmän.... Mutta ainahan nappeja voi käyttää uusiksi!

perjantai 4. lokakuuta 2013

Perunoita perunoita






Päätimme parin kaverin kanssa suorittaa koulun kurssitarjottimesta ulos jäänyt kankaanpainantakurssi, ensimmäinen aluevaltaus suoritettiinkin perunoiden merkeissä. En ole aiemmin kokeillut perunapainantaa, mutta tekniikka osoittautuikin yllättävän toimivaksi. Ja naurettavan edulliseksi! Säkki perunoita ei paljoa kukkaroa verota, joten kokeiluvaraa jäi reilusti. Tykkään myös tosi paljon perunan pinnan antamasta tekstuurista.

Seuraavassa osassa "kurssiamme" olisi tarkoitus tutustua seulan käyttöön tarkemmin. Omistan ison seulan ja olen sillä aiemminkin painanut kangasta, saa nähdä mitä tällä kertaa saadaan aikaiseksi! :)

torstai 3. lokakuuta 2013

Wanhoilla Markkinoilla








Mukava katsella kuvia hieman lämpöisemmiltä päiviltä kun ulkona alkaa jo pakkasasteet lähestyä. Olin elokuussa kolmatta kertaa Rovaniemen Wanhoilla Markkinoilla, ensimmäinen kerta sukkamaakarina. Tapahtuma oli tunnelmallinen ja mukava kuten aina, mutta kauppa kävi vähän huonosti. Ehkä elokuu ei ole paras aika villasukkien kaupitteluun...