sunnuntai 28. syyskuuta 2014

Katutaidetta etsimässä

























Kiertelimme tänään kaverini kanssa keskustan sivukujia etsien katumaalauksia: ja niitähän Reykjavikissä riittää! Sää oli hyvin tyypillinen Islannille, välillä satoi ja välillä paistoi. Niimpä jouduimme välillä poikkeamaan kahville tai muuten vain katokseen sadetta pakoon, mutta kuurot pysyivät onneksi lyhyinä ja aurinkokin pilkahteli välillä. Ruska on alkanut rantautua tännekki päin maailmaa, keltaiset lehdet kyllä sopivat muutenkin värikkääseen katukuvaan. Kaiken kaikkiaan siis loistava päivä!

lauantai 20. syyskuuta 2014

Pieni suuri seikkailu











Kun asuu asuntolassa joka on täynnä vaihto-opiskelijoita, saa nähdä paljon hienoja kuvia vaihtareitten Islannin reissuilta. Joka viikonloppu asuntola hiljenee, kun suurin osa porukasta lähtee vaihtareille tarjolla oleville matkoille pitkin Islantia. Itse en ole vielä tänä vuonna lähtenyt pitkille matkoille, sillä viime vuonna Islannissa käydessämme kiersimme tärkeimmät kohteet perheeni kanssa. Tänään kuitenkin teimme pienen päiväreissun Reykjavikin ulkopuolelle, Seltjarnarnesiin.

Periaatteessa Seltjarnarnes on oma kaupunkinsa, mutta käytännössä se on aivan kiinni Reykjavikissa (pinta-alaa paikkakunnalla löytyy 2km²). Hyppäsimmekin bussin kyytiin ja hurautimme perille 20 minuutissa. Reissun kohteena oli käydä Gróttan majakkasaarella, joka on aivan Seltjarnarnesin kärjessä. Gróttalle pääsee hyppimällä kiviä pitkin, mikä osoittautuikin haastavammaksi ja aikaa vievämmäksi mitä olimme arvioineet - jouduimme kääntymään puolessa välissä takaisin, koska nousuvesi alkoi tekemään jalansijan löytämisestä hankalaa. Täytynee siis käydä joskus uudestaan yrittämässä.

Takana on stressaava kouluviikko, vähäiset yöunet, huiput kielitunnit ja rentouttavat uimareissut. Nyt on onneksi kaikki deadlinet toistaiseksi ohi, pitkät (ehkä jopa hieman liian pitkät) yöunet saavutettu ja hieman raitista ilmaakin nautittu. Sunnuntain vietänkin varmaan kielikurssin läksyjen tekemisen ja uimisen parissa - kirjoittelemisiin!

lauantai 13. syyskuuta 2014

Rannalta näkyi revontulia






Eilen oli ilmeisesti hienot revontulet Suomessa, ja näkyipä niitä täälläkin! Kävimme rannassa kävelemässä tarkoituksena ottaa kuvia hienosta auringonlaskusta, mutta aurinko ehti karata piiloon ennen kuin pääsimme rantaan. No ei mennyt kuin puolisen tuntia niin ylle leimahti revontulet! Kuvia en saanut niistä otettua, pitänee vähän harjoitella tuota pimeässä kuvaamista. Sen sijaan pelleilin kameralla ja valotusajoilla, tuloksena hauskasti tärähtäneitä kuvia kaupungin valoista. :)