lauantai 17. tammikuuta 2015

Kultaista valoa

Aina välillä on hyvä lähteä eri suuntaan kuin tavallisesti, kun astuu ulos ovesta lauantai-iltapäivänä. Kävelin tänään Perlanille kauniin ilman inspiroimana, ja olihan se ihanaa kylpeä auringonvalossa pitkän ja pimeän joulukuun jälkeen. Ehkä se kevätkin tässä alkaisi pian sulattamaan lumia...

sunnuntai 11. tammikuuta 2015

Toinen

Ensimmäinen aidosta Lopi-langasta neulottu islantilainen villapaita – check! Ostin langat tähän paitaan heti elokuussa kun muutin Reykjavikiin, ja täytyy sanoa että aikas halvalla langat näinkin laadukkaaseen (ja isoon) paitaan sai: koko paidan materiaalien hinta oli n. 35€. Saako näin edullisesti Suomessa lankoja 100% villapaitaan? Enpä ole itse törmännyt! 

Ohje on Islantilaisia neuleita -kirjasta, hyvin perinteinen ja simppeli malli, todella helppo neuloa. Periaatteessa tämän olisi saanut vaikka viikossa valmiiksi jos olisi ollut aikaa istua kotona koko ajan neulomassa, hihat nimittäin tulivat ihan oikeasti kahdessa päivässä valmiiksi. Neuleprojekteilla on vain hassu tapa jäädä välillä unholaan, ja niin kävi tämänkin kanssa: välillä neule istui korissa koskemattomana jopa kaksi kuukautta. Onneksi tämän oli tarkoituskin valmistua vasta joulukuulle, että sain antaa tämän joululahjaksi pikkuveljelle – joka on muuten syntynyt Islannissa, mikä sopivampaa! 

Lankana siis Álafosslopi, ja voi että sitä oli mukava ja nopea neuloa! Lanka on paksua ja karheaa, joten ihan paljasta ihoa vasten en ainakaan itse sitä pystyisi käyttämään – paidasta tulikin niin paksu ja lämmin että sitä voi huoletta käyttää kevättalvella ulkonakin. Näinhän näitä villapaitoja onkin tarkoitus Islannissa käyttää: langan ominaisuuksiin kuuluu lämmön pitäminen ja veden hylkiminen, joten paikalliset vetaisevat paidan kevyen takin päälle ja menoks pihalle! Aluksi kuvittelin että se olisi vain myytti, että kaikilla islantilaisilla on lopapeysa ja että kaikki käyttäisivät niitä koko ajan – tulipa tämäkin todistettua, kun koulussa kylmässä luentosalissa yksi jos toinenkin opiskelija kaivoi villapaidan repusta ja kiskaisi sen vaatekerran päälle lisää lämpöä tuomaan! 




perjantai 9. tammikuuta 2015

Neuleunelmia

Google Chromeen saa hauskan lisäosan, PinCollagen, jolla voi tehdä suoraan pinterestistä kollaaseja käden käänteessä. Tätä työkalua olen käyttänyt inspiraatiokollaasien tekemiseen aikaisemminkin, ja nyt kokosin fiilistelyjä islantilaisista neuleista. Tänä vuonna ajattelin tehdä itselleni ainakin yhden lopapeysan, viime vuonna sain valmiiksi kaksi (yhden itselleni ja yhden pikkuveljelleni), mutta mitä enemmän näitä neuloo sitä vauhdikkaammaksi prosessi muuttuu – viime paidassa meni enää pari (jos ei lasketa parin kuukauden täydellistä neulomistaukoa).  

Perjantaina lähteekin jo lento takaisin Islantiin, kirjoittelen siellä päässä vielä yhden Suomi-postauksen jossa esittelen sen uusimman villapaidan, jonka annoin pikkuveljelleni valmistujais/synttäri/joululahjaksi, olen siihen aika tyytyväinen! Tänä vuonna ajattelin myös viimein osallistua International Knitting Clubiin ja jos tämän jo viime syksystä asti alkaneen aikomuksen saan viimein toteutettua niin kirjoittelen siitä luonnollisesti blogiinkin. Neulominen on aina hauskempaa porukalla! :)


tiistai 6. tammikuuta 2015

Jäinen maa

Loma Suomessa alkaa olla lusittu, ja täytyy sanoa että kuukausi lomaa on juuri sopiva. Ehdin tehdä töitä, viettää aikaa perheen kanssa, tavata kaikkia kavereita ja syödä aivan liikaa. Hassua että vaikka asuu maassa jonka nimi on "jäämaa", niin silti koto-Suomi hakkaa Islannin mennen tullen talven ihmemaana. Kävimmekin ystävieni kanssa hieman valokuvaamassa Arktikumin metsiköissä, kun sää oli kertakaikkisen hyytävä ja jäinen (lämpötila oli kylläkin vain n. -6, mutta näin näön puolesta oltaisiin voitu olla vaikka pohjoisnavalla!). Nyt odotan jo ihan innolla koulun jatkumista, hyvin levänneenä on kiva palata työpöydän ääreen!

perjantai 2. tammikuuta 2015

Design Market @ Loft Hostel


Takautuvasti on hyvä kirjoittaa, vaikka tapahtumat sijoittuvatkin Islantiin ja Suomessa lomaa on kohta vietelty kuukauden verran. Viimeisellä viikolla Reykjavikissa ennen lomaa koulumme design-opiskelijat järkkäsivät design joulumarkkinat Loft hostellilla, pöydät olivat ilmaisia joten parin luokkakaverin kanssa osallistuimme mm. print workshopista ylijääneillä silkkiprinteillä. Itselläni oli myös varastossa muutamia postikortteja, enkä oikeastaan muuta saanutkaan myydyksi (siis mitä, miksei islantilaiset halunnu ostaa printtejä Kekkosesta? :D), mutta kaikki kortit meni! Tapahtuma oli ihan hauska, ja Loft hostel on paikkana tosi viihtyisä. Vaikka asiakaskunta oli hieman vähäinen, oli kuitenkin kivaa istua kavereitten kanssa pöydän takana kahvittelemassa ja tienata vähän bussirahaa samalla!