lauantai 20. syyskuuta 2014

Pieni suuri seikkailuKun asuu asuntolassa joka on täynnä vaihto-opiskelijoita, saa nähdä paljon hienoja kuvia vaihtareitten Islannin reissuilta. Joka viikonloppu asuntola hiljenee, kun suurin osa porukasta lähtee vaihtareille tarjolla oleville matkoille pitkin Islantia. Itse en ole vielä tänä vuonna lähtenyt pitkille matkoille, sillä viime vuonna Islannissa käydessämme kiersimme tärkeimmät kohteet perheeni kanssa. Tänään kuitenkin teimme pienen päiväreissun Reykjavikin ulkopuolelle, Seltjarnarnesiin.

Periaatteessa Seltjarnarnes on oma kaupunkinsa, mutta käytännössä se on aivan kiinni Reykjavikissa (pinta-alaa paikkakunnalla löytyy 2km²). Hyppäsimmekin bussin kyytiin ja hurautimme perille 20 minuutissa. Reissun kohteena oli käydä Gróttan majakkasaarella, joka on aivan Seltjarnarnesin kärjessä. Gróttalle pääsee hyppimällä kiviä pitkin, mikä osoittautuikin haastavammaksi ja aikaa vievämmäksi mitä olimme arvioineet - jouduimme kääntymään puolessa välissä takaisin, koska nousuvesi alkoi tekemään jalansijan löytämisestä hankalaa. Täytynee siis käydä joskus uudestaan yrittämässä.

Takana on stressaava kouluviikko, vähäiset yöunet, huiput kielitunnit ja rentouttavat uimareissut. Nyt on onneksi kaikki deadlinet toistaiseksi ohi, pitkät (ehkä jopa hieman liian pitkät) yöunet saavutettu ja hieman raitista ilmaakin nautittu. Sunnuntain vietänkin varmaan kielikurssin läksyjen tekemisen ja uimisen parissa - kirjoittelemisiin!

3 kommenttia:

 1. Silloin 1990-luvulla pieni Lotta kävi Reykjavikista Seltjarnarnesin puolella neuvolassa, terveyskeskuksessa ja uimassakin. Asuimme aivan kaupunkien rajan tuntumassa.

  VastaaPoista
 2. Hei, olen lähdössä tammikuussa vaihtoon kolmeksi kuukaudeksi Islantiin ja mietin nyt asumisjärjestelyjä. Olisiko sinulla vinkkelä mistä voisi kysellä asuntoja? Jos ymmärsin oikein, asut itse ''koulun'' asuntolassa? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa! Mun astuntola on avoin, eli täällä ei ole pelkästään yhden koulun oppilaita (vaikka suurin osa onkin erasmus-vaihtareita Reykjavikin yliopistoon). Tämä oli lähes ainoa asuntola johon otettiin kaikkien koulujen oppilaita, yleensä ne on jonkun tietyn oppilaitoksen. Kannattaa katsastaa facebookin leiga (=vuokra) ryhmät, sinne voi jättää vaikka oman ilmoituksen, tai selailla muiden laittamia. Myös bland.is sivuilta löytyy ilmoituksia, on vähän niinkuin tori.fi, hakusanaksi "herbergi til leigu" eli huone vuokrattavana. :)

   Poista