torstai 21. toukokuuta 2015

Kirjansidontaa

Kouluvuoden loppuun meille lisättiin vielä viime hetken kirjansidontakurssi, joka on aikaisemmin ollut valinnainen toisen vuoden kurssi. Ensi vuonna siitä kuitenkin tehdään pakollinen graafisen suunnittelun opiskelijoille, joten kurssi vedettiin meille intensiivinä kahteen viikkoon. Siinä on kyllä jotain ihanan rentouttavaa ja hauskaa uppoutua väkertämään pieniä yksityiskohtia ja tarkasti mittomaan jokainen millimetri kirjaa kasatessa, huomasin että tykkäsin tästä kyllä oikein paljon! Ompelimme yhden harjoituskirjan kasaan (huomaa varmaan ettei mulla ole hajuakaan mitä nämä termit on suomeksi...) ja olin kyllä oikein tyytyväinen jälkeen! Kirja vain jäi opettajan arvioitavaksi, eikä minulle ole siitä kuvaa.

Opettaja näytti jokaisen vaiheen harjoituskirjojen tekemisessä, mutta kun saimme ne valmiiksi, oli vapaat kädet! Kurssin loppuun piti saada kaksi henkilökohtaista kirjaa valmiiksi, tekniikka ja materiaalit täysin vapaat. Minä käytin liimasidontaa molempiin kirjoihin, koska harjoituskirjani oli ommeltu. 

Ensimmäisen kirjan tein tämän kouluvuoden aikana tulostamistani juliste-luonnoksista: jokaisella kurssilla on tullut tulostettua "muutama" juliste, ja tiesin että oli fiksua säästää ne kaikki, eipähän tarvinnut ostaa mitään materiaaleja tähän kirjaan! Kannet tein tavallisesta pahvista ja tein irroitettavat kannet vahvemmalle paperille tulostetusta A2-kokoisesta julisteesta. Tämä oli kyllä hauska tapa saada tämän vuoden työt talteen ilman että ne vievät paljon tilaa – vaikka jokaisesta julisteesta onkin vain leikattu kaistale kirjan sisällä. 

Toinen kirja onkin miniatyyri: täytyy tähän nyt myöntää että kirja oli alunperin hieman isompi, mutta muutaman tölväyksen jälkeen jouduin leikkaamaan sivuja hieman uusiksi, joten lopullinen koko olikin odotettua pienempi. Ei kylläkään haittaa, jos tykkään pikkunäpräyksestä isojen kirjojen kanssa, niin voitte vain kuvitella kuinka hauskaa tämän pikkuisen kasaaminen oli! 

Nyt on koulu sitten viimeinkin virallisesti loppunut tälle lukukautta, ja saan aloittaa kesäloman! :)
1 kommentti: