tiistai 3. joulukuuta 2013

Lopapeysa

Arvatkaas kuka meinas pyörtyä innostuksesta kun löysi tämmöisen H&M:ltä? Siis islantilainen neule!! Taino ainakin kuvioinniltaan, materiaalihan oli lähes 100% akryyliä. Ei tarvinut kuitenkaan kauaa miettiä ostanko vai en, ja on muuten aivan ihana! Tein tuo päällä lumityötkin tässä yksi päivä, just soppeli neule pikkupakkasille.

Islantilaiset villapaidat on ollu jo pitempään mun neuleihastuksen kohteena. Viime toukokuussa kun käytiin viikon reissu Saagojen saarella ehdin hamstrata mukaan jo jonkin verran Lopi-lankaa, matkalaukkuun ei kuitenkaan mahtunut ihan villapaidan verran lankoja... Pitänee siis joskus lähteä ihan langanhakuun! Vielä en ole niistä langoista mitään tehnyt, mutta suunnitteilla olisi lopapeysa-kuviolliset lapaset. Lopi on luonnostaan lämpöä eristävä ja vettä hylkivä, joten se sopii mainiosti kylmille säille!
Vähän yli  kuukausi takaperin olin käymässä ystävieni luona Oulussa ja piipahdettiin Akateemisessa pläräilemässä kirjoja. Taisi olla kohtalon johdatusta, sillä just samana aamuna oli kauppaan tullut upouusi "Islantilaisia neuleita"-kirja! Talutin teoksen samalta seisomalta kassalle ja ah mitä neuleita se sisältikään!Kirja sisälsi niin klassista kuin modernimpaa ohjetta, aina pipoista takkeihin ja sukkiin. Ohjeet näyttivät kyllä ihan selkeiltä, että ehkä tämä uunokin joskus saa aikaiseksi oman lopapeysan! :)

Tähän loppuun vielä fiilistely-kuvia pinterestistä: siis jopa islanninhevosilla on villapaidat! 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti