keskiviikko 4. helmikuuta 2015

Kirjasuunnittelua

Viimeiset neljä viikkoa olemme suunnitelleet kirjoja koulussa. Kirjasuunnittelukurssi on ollut mielenkiintoinen ja antoisa, vaikkakin viimeisen parin päivän aikana olen käytännössä asunut koululla, useamman projektin yhtäaikaa pyörittäminen ei ole ihan niitä vahvimpia puoliani... toisaalta ei tuo näyttänyt ilman stressiä onnistuvan luokkakavereiltakaan. Tänään saimme kuitenkin valmiit työt esille näyttelyyn ja pitkän päivän päätteeksi vielä kritiikit opettajilta, nyt voi tuntea kuinka stressi valuu kropasta ulos.

Kurssiin kuului kolme työtä: yksi ryhmätyö (jota en tähän postaukseen nyt kuvannut) ja kaksi henkilökohtaista työtä. Ensimmäinen tehtävänanto oli suunnitella jonkin kirjasarjan kannet uusiksi, työhön tuli sisältyä vähintään kolme kirjaa. Stereotyyppisenä suomalaisena lähdin tietenkin työstämään Tove Janssonin Muumi-kirjoja, ja olen lopputulokseen oikein tyytyväinen. Ainoa ongelma oli kansien liimaaminen kirjaan: leikkuri runteli kansien reunoja aika pahasti, ja kun sama onnettomuus sattui kolmansien kansien kohdallakin niin annoin asian olla ja palautin arviointiin hieman kärsineet kannet. Onneksi meidän pitää vielä palauttaa opettajalle työtiedostot arviointiin, niin koko arvosana ei riipu siittä, että sattuiko kansien fyysinen toteutus nappiin.

Toinen henkilökohtainen projekti oli tehdä kirja jostain itselle tärkeästä aiheesta. Käytännössä siis saimme täysin vapaat kädet niin aiheen kuin toteutustavankin kanssa, lopputuloksen vain piti olla kirja. Rakastan satukirjoja, enkä ole pitkään aikaan juuri muuta piirtänyt kuin karhuja, joten päätin irroitella oikein kunnolla karhujen puolesta ja kirjoitin pienen satukirjan nimeltä "about bears", johon kuvitin yhteensä 14 erilaista karhua. Lopputulokseen olen enemmän kuin tyytyväinen, ja opettajakin kehui että tämä kirja olisi kuulemma helppo saada julkaistuksi. Ehkäpä, ehkäpä!

Otin vielä kuvia muutamista luokkakavereideni tuotoksista kirjasarjojen uudelleensuunnitteluista, täytyy kyllä sanoa että lahjakkaiden ihmisten kanssa saan työskennellä! Tässä on vain muutama projekti jotka olivat aamulla jo paikalla näyttelyssä, puolenpäivän maissa pöydät olivat täynnä upeita kirjojen kansia!

2 kommenttia:

  1. Kuulostaa kivalle :) Satukirjan kansi on ainakin houkutteleva, tekisi mieli heti kurkata sisälle :)

    VastaaPoista
  2. Aika vaikuttava kokoelma. Pidän etenkin Muumi- ja Dune- sarjojen kansista :)

    VastaaPoista